A bútorlap „élettartamának” meghosszabbítása PU technológiás élzárással.

Gyakran szembesülünk azzal, hogy a konyhabútor élzárásai meglazulnak, a ragasztások elengednek. Ilyenkor megpróbáljuk házilag orvosolni a bajt. A nagyüzemi bútorgyártás kezdete óta kritikus pont a kiváló élzárás biztosítása!

Elavult az „EVA” technológia? Az úgynevezett élanyagot a ragasztó rögzíti a bútorlaphoz. A jelenleg használatban lévő olvadékragasztó (EVA) nem megfelelően hő-, víz- és páraálló, emiatt az élanyag könnyen leválik a bútorlapról. Ez az illesztés 0,3-0,4 mm vastag, vagyis szemmel jól látható, így jelentősen rontja a bútor megjelenését. Ezért lehetőleg válasszuk a PU technológiát bútorlapunk élzárásához.

A korszerű PU technológia. A PU-ragasztás speciális poliuretán ragasztóval készül! Ez egy nagyon vékony réteget alkot. Mindössze 0,15-0,18 mm-es vastagságú.Tehát az anyag szabad szemmel nem látható, nullfugás, a ragasztási hézagoknál a bútor tökéletesen szép, homogén marad még a legkényesebb, hófehér bútor esetében is.

Víz-, pára és hőálló, tartós kötést biztosít, ennek köszönhetően a bútorok élettartalmát jóval megnöveli! Az Európában már jól bevált PU-technológia kifejezetten ajánlott a konyhában olyan készülékek mellett, melyek meleget sugároznak, így sütő, vagy grill közelében. Felső szekrényeken a páraelszívó vagy a felfele áramló forró gőz ugyancsak károkat okozhat, de a mosogató mellett is nagyon gyakoriak a tönkrement, vizesedett élek.

Javasoljuk, hogy válasszon bútoraihoz külön megrendelhető, PU-élzárást. A technológia, melyhez a szükséges professzionális szaktudást garantáljuk, mindössze néhány ezer forinttal növeli meg a bútor összköltségét. Ha évek távlatában gondolkodunk, mindenképpen megéri, hiszen tovább szép marad bútorunk.